Friday, October 31, 2014

:: Iklan - Pakej Fotografi Murah by Karl Feizal::


Salam,
Image by karlfeizal promotion is on.
Kindly please contact me via email/whatsapp
karlfeizal [a] gmail.com OR
019.3757.147




Karl adalah seorang photoG yang sangat humble....hasil kerjanya memang cantik.
He is my official photoG since my engagement lagi...
tak susah berurusan dengan beliau.
So jangan tunggu lagi...
call dia cepat-cepat!


watermark

:: Kisah 3 Hello Kitty Part 6 ::


Good Friday morning...
Have a great day today!
xoxo from us




watermark

Thursday, October 30, 2014

:: Kisah 3 Hello Kitty Part 5 ::



Selamat malam semua..................









watermark

:: Kisah 3 Hello Kitty part 4 ::



Dah bermain...dah mandi...sekarang kita makan!!!




watermark

Wednesday, October 29, 2014

:: Kisah 3 Hello Kitty part 3 ::




"Dah penat bermain kenalah mandi!"


watermark

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .


watermark

Tuesday, October 28, 2014

:: Kisah 3 Hello Kitty part 2 ::




"Having fun time with Cici and Caca"
watermark

Monday, October 27, 2014

:: Kisah 3 Hello Kitty part 1 ::



Assalamualaikum dan Hi.
Meh ai perkenalkan dengan uolls 'The 3 Kitty'.
Ilham ni datang semenjak keboringan melanda.
So enjoy the picture and their stories.




" Nak pergi mana ye hari nih?"

watermark

Saturday, October 25, 2014

:: Salam Maal Hijrah ::



Semoga Allah merahmati kita semua dan semoga hari-hari mendatang adalah lebih baik dan dikurniakan kejayaan dan kebahagiaan. Amin~



watermark

:: CERAMAH PERDANA HIJRAH ROHANI ::



Bersempena dengan kedatangan Awal Muharram, satu majlis yang dianjurkan oleh Astro Kasih melalui "Jelajah Astro Kasih, Ceramah dan Zikir Perdana Maal Hijrah " yang membawa tema Hijrah Rohani....

Majlis ini akan turut dihadiri oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia iaitu Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Mohd Yassin...turut sama yang akan memeriahkan majlis ini nanti ialah artis tempatan dan juga pencetus ummah, imam muda serta beberapa ustaz popular tanah air....





Antara Tokoh agama yang akan memeriahkan majlis ini nanti ialah :

- Ustaz Kazim Elias
- Ustaz Haslin Baharim
- Ustaz Amaluddin
- Ustaz Zulkifli Hamat
- IM Hizbur
- PU Rahmat
- PU Yeop
- PU Fakhrul
- PU Suffian
- PU Hafiz

Manakala artis popular tanah air yang akan menjayakan majlis ialah :

- Mawi
- Fizo Omar
- Iwan Syahman
- Ayai Illusi
- Daqmie
- Haziq Af
- Silah KE 3

Jadi apa tunggu lagi jom kita serbu majlis yang bermanfaat ini...berikut merupakan detail dan tempat akan berlangsung majlis ini nanti..selamat beramal


watermark

Friday, October 24, 2014

:: Resepi - Teriyaki Salmon + Zucchini ::



Bahan-bahan

Sos teriyaki kurang garam
2 potong isi salmon
Biji bijan
zucchini, di potong-potong
4 daun bawang, cincang
Canola oil (minyak zaitun pun ok)


Caranya:

1) adunkan 5 sudu sos teriyaki bersama isi ikan. tutup dan perap dalam 20minit.
2) goreng tanpa minyak biji bijan
3) Lepas 20 minit keluarkan ikan dan goreng ikan tanpa minyak setiap bahagian 5 minit, api sederhana. (tapi i letak jugak minyak sikit tapi minyak zaitun)
4) Angkat ikan tadi
5) Masukkan zucchini,daun bawang dan 2 sudu minyak canola atau zaitun. Goreng sampai agak layu.
5) Masukkan 2 sudu sos teriyaki dan kacau.
6) Tuangkan ke atas ikan dan masukkan sekali biji bijan
7) Siap!









watermark

Thursday, October 23, 2014

:: Syahoney Kitty Shoppe di Instagram! ::


Alhamdulillah....
Selepas banyak kali berfikir, akhirnya ai mengambil keputusan untuk melancarkan Syahoney Kitty Shoppe di Instagram.



Kalau korang sudi follow la ai ye......


Sebenarnya bukan takat ada barang Hello Kitty aje kat Syahoney Kitty Shoppe ni.
Kami juga ada menjual barangan aksesori kereta, barang halfcut (kadang-kadang), dan ada jugak tudung,shawl dan sebagainya.

Memandangkan IG ni sangat baru so follower dan gambar pun belum banyak macam kat dalam FB.

Korang jugak boleh follow FB syahoney kitty shoppe. KLIK SINI.




watermark

Wednesday, October 22, 2014

:: Mengajar Anak Memelihara Haiwan Peliharaan ::


Apa tu Cici?
Cici tu haiwan peliharaan Mimi....seekor hamster.


Comel je Cici duduk dalam bola





Sayang betul dia kat cici sampai ada sekali tu siap bawak berbaring-baring sambil tengok TV!

Hahahaha.....


 Ni lagi comel.....tidur bergaya!!



so macamana nak ajar anak sekecil 2 tahun memelihara haiwan peliharaan?
Tak susah kita ajar dia buat rutin yang sama hari-hari.......
supaya dia tahu bila nak tukar atau bersihkan tempat tidur haiwan itu. Bila nak bagi makan dsb.

Kenalkan pada dia apa itu sangkar, apa itu makanan haiwan, air mahupun vitamin.
Bila waktu yang sesuai untuk bawa keluar dan bermain dengan haiwan tersebut.

Ajar setiap hari...lama-lama dia faham dan tahu tanggungjawap.
Yang penting ajar dia cuci tangan setiap kali selepas pegang haiwan tersebut.

Mudah aje dan ingat...kena ada pengawasan orang dewasa!

Ok...itu sahaja.

Kbai! Mimi nak bawak Cici pegi jalan-jalan naik basikal! hehehehhe




watermark

Tuesday, October 21, 2014

:: Alhamdulillah ..Rezeki ::

Ni sambungan cerita autoshow dekat Mydin Mall Parit Buntar 19/10/2014
Alhamdulillah rezeki KureSya menang tempat pertama kategori Hello Kitty dan paling tak sangka menang "Best Of The Best" macam tak percaya & macam bohong pun ada.
Sebab banyak lagi kereta yang teramat rare dan cantik....rasa macam takut sangat nak terima Best OF The Best tu....






Anyways trimas to all, trimas penganjur.








watermark

Monday, October 20, 2014

:: Rangkuman Autoshow Mydin Mall Parit Buntar ::

Let's enjoy the pictures from Autoshow Maydin Mall 19/10/2014
So far inilah autoshow paling best dah selesa pernah ai attend. Tahniah penganjur!
Tahniah all players...





Hat Yai punya gang....



mewah betul kat dalam kereta ni.....





cak cak cak kureSya!















sangat respect dengan mamat ni sebab lukisan dah la cantik
selamba je lukis atas kereta dia...perghhhhhhhhhhhhh cun habis!





colour champion!
lawa kot airbrush dia!





gang gang kereta hat yai




eh eh eh....macam kenal je yang atas pentas tu kan?
menang apa?
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~




watermark

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...