Tuesday, September 30, 2014

:: Cabaran 30 Hari: Hari 27 : Mood Anda Hari Ini ::


Mood pagi tadi lepas meeting : 

Mood tengahari : 

Mood dah nak petang sikit, tetibe masalah datang  rasa macam tak tau nak buat apa...buat masa nih






watermark

Monday, September 29, 2014

:: Cabaran 30 Hari: Hari 26 : Gajet Kepunyaan Anda ::







xperia ku yg agak punah.....hahahahha



my shooting gear




watermark

Sunday, September 28, 2014

:: Cabaran 30 Hari : Hari 25 : Berita Terkini Yang Aku Baca Hari Ini ::


Iriz kereta berteknologi tinggi






PPROTON Holding Bhd. ( Proton) melancarkan model ke-23 kompak terbaharunya, Iriz yang sebelum ini dikenali dengan kod nama PCC pada Khamis lalu di Kilang Proton di Proton City, Tanjung Malim, Perak.
Pengeluar kereta pertama Malaysia itu mula ditubuhkan pada 7 Mei 1983. Model pertama dengan nama Saga dilancarkan dua tahun selepas itu.
Antara model yang pernah dikeluarkan Proton sebelum ini ialah Saga, Iswara, Wira, Satria, Waja, Preve dan Suprima S menjadi salah satu jenama kereta buatan tempatan itu.
Pelancaran model terbaharu itu secara tidak langsung akan memberikan persaingan kepada model-model dalam segmen B.
Iriz akan menjadi pesaing-pesaing kepada model sekelasnya seperti Suzuki Swift, Kia Rio, Perodua Myvi, Mazda 2, Peugeot 208 dan Volkswagen Polo.
Sehingga hari pelancarannya, Iriz yang merupakan model kompak keluaran syarikat automotif nasional itu telah menerima 17,000 tempahan. Iriz juga dijangka dapat membantu sasaran jualan tahunan secara keseluruhan model Proton sebanyak 160,000.
Menurut Proton, model terbaharu buatan tempatan mengikut cita rasa pengguna di Malaysia itu padat dengan ciri-ciri terkini.
BAHAGIAN kabin Proton Iriz 1.6L Premium.


Model Terkini
Iriz menggunakan platform dan enjin serba baharu yang lebih ringan daripada enjin Campro sebanyak 5.7 kilogram (kg) untuk memberikan pembeli satu kepuasan.
Iriz menggunakan enjin serba baharu VVT baharu dikatakan menjimatkan penggunaan bahan api. Antara komponen memainkan peranan dalam enjin itu seperti smart altenator, piston oil control ring, EMS dan mechanical tappet.
Teknologi baharu seperti smart altenator mampu memberikan penjimatan penggunaan petrol sebanyak 0.5 peratus. Penggunaan maninverter baharu yang merupakan kombinasi EX manifold dan catalytic converter secara tidak langsung dapat mengurangkan berat sebanyak 3kg.
Proton juga memaklumkan enjin 1.6 liter VVT itu telah terbukti tahan selepas lulus ujian dyno selama 500 jam bersamaan 160,000 kilometer (km) perjalanan.
Model itu juga telah melalui pelbagai ujian termasuk dalam cuaca bersalji dan padang pasir.
Iriz diibaratkan sebagai satu penjenamaan semula jenama itu dengan menghasilkan satu produk berkualiti tinggi tanpa menghampakan pelanggan mereka.
Sebanyak lapan varian dengan pilihan dua enjin 1.3 liter dan 1.6 liter menggunakan transmisi manual dan automatik.
Kenderaan tersebut ditawarkan dengan lapan varian iaitu 1.3 Standard MT, 1.3 Standard CVT, 1.3 Executive MT, 1.3 Executive CVT, 1.6 Executive MT, 1.6 Executive CVT, 1.6 Premium MT dan 1.6 Premium CVT.
Menggunakan transmisi lima kelajuan manual dan automatik CVT, Iriz merupakan model pertama Proton yang mencapai bacaan penggunaan minyak di bawah tujuh liter bagi setiap 100km perjalanan untuk transmisi manual. Kereta itu juga memenuhi standard Euro-4 dan secara tidak langsung menjadikannya kos efektif dan cekap bahan api.
RUANG enjin kelihatan kemas dan padat.


Antara ciri-ciri menarik lain yang terdapat pada model terbaharu itu ialah sistem tanpa kunci, USB, cermin sisi boleh lipat serta kamera undur.
Selain itu, soket pengecaj USB untuk telefon bimbit dan tablet juga turut disediakan, di samping USB untuk hiburan dan sambungan Bluetooth ke telefon pintar.
Pelaburan Besar
Sejak cadangan pembangunan Iris Proton telah melabur sebanyak RM560 juta
Projek pembangunan Iriz telah dibangunkan sejak tahun 2010 dianggap berbaloi kerana model itu telah menerima pengiktirafan ciri keselamatan dengan memperoleh lima bintang bagi ujian standard keselamatan ASEAN NCAP untuk semua varian.
Antara aspek yang mempengaruhi pengiktirafan itu kerana Iriz menawarkan ciri-ciri keselamatan seperti sistem kawalan cengkaman (TCS), kawalan kestabilan elektronik (ESC), enam beg udara keselamatan, sistem pengagihan brek elektronik (EBD), Brake Assist dan Hill Hold Assist.
Proton Iriz juga dibina menggunakan pendekatan 'hot press forming' untuk kerangka casis bagi memberikan struktur badan yang lebih kukuh. Sekiranya berlaku kemalangan, sistem Impact Sensing Door Unlock akan berfungsi untuk menyahaktif kunci setiap pintu.
Selain itu, Iriz juga merupakan model pertama keluaran syarikat itu yang menggunakan teknologi stereng berkuasa elektrik (EPS).
Menurut Pengerusi Proton, Tun Dr. Mahathir Mohamad, Iriz merupakan kenderaan paling berteknologi yang pernah dihasilkan Proton.
RUANG bagasi Iriz berkapasiti 215 liter.


Katanya, model itu dijangka mampu membawa syarikat automotif nasional kembali ke zaman ke gemilangannya dengan memaparkan rekaan berani dan kejuruteraan yang berkualiti pada standard tinggi.
“Standard antarabangsa yang diterapkan dalam Iriz dilihat mampu memenuhi kehendak pelanggan dan daya saing di luar.
“Kami mahu menghasilkan kereta bukan sahaja untuk pasaran tempatan tetapi juga untuk dunia,” katanya.
Tujuh pilihan warna ditawarkan iaitu merah, biru, perak, putih, hitam, hijau dan kelabu.
Proton memberikan jaminan selama lima tahun atau 150,000km perbatuan atau mana-mana yang tiba dahulu.


Hakcipta terpelihara 


watermark

Saturday, September 27, 2014

:: Cabaran 30 : Hari 24 : Rumah Konsep Hello Kitty Impian ::

Rumah impian?
Dah tentu rumah yang berkonsepkan Hello Kitty tak kira besar or kecik......!


btw..this is my room. percayalah~



ok tak?
mesti la okay!!! Hehehehheehe

watermark

Friday, September 26, 2014

:: Kebakaran di Tempat Rehat Pusat Konservasi Panda Zoo Negara ::


video

Ini adalah pondok rehat berhampiran dengan Pusat Konservasi Panda Malaysia di Zoo Negara.
Terbakar semalam 25/9/2014. 
Angkara siapa?

Video ikhsan My Bro. CLICK HERE



watermark

:: Cabaran 30 Hari : Hari 23 : Pekerjaan diingin selain Kerja Sekarang ::


Soalan yang menarik yakni BEST...
dan pekerjaanya ialah.........................




SURI RUMAH merangkap Pemilik Cafe/Restoran berkonsepkan Hello Kitty..................






kalau tak dapat tu jadi tokey halfcut pun jadilah....alangkah indahnya!



watermark

Thursday, September 25, 2014

:: Tag member korang dan menang RM500! ::

Anda hanya perlu ‘tag’ kawan anda untuk menangi RM500 dan hadiah 'surprise'!

Rebut peluang ini untuk memenangi RM500 dan hadiah-hadiah 'surprise' dari Kleenex! 




Nak cuba menang RM500?
Tag kawan korang....dan maklumat lanjut ada DI SINI.
Cuba la..jangan lepaskan peluang......


watermark

:: Cabaran 30 Hari: Hari 22 : Destinasi Percutian Impian ::


Memang la menjadi impian sebab tak pernah sampai lagi..............antaranya


Sanrio Poruland,Tokyo,Japan





Maldives










Taipei






sebab ini...hahahaa antaranya la~




Pulau Mataking,Sabah



Kami dicadangkan pergi ke pulau ini oleh salah seorang kawan Incik Pinky,,,katanya best sangat kat sini....



Switzerland






Socotra, Yaman










...dan banyak lagi...hehehe












sumber : google
watermark

Wednesday, September 24, 2014

:: Bertemu selepas 11 tahun terpisah ::





11 tahun kami terpisah kerana seorang LELAKI, akhirnya pagi ini aku jumpa balik dia. Aku jerit nama dia terus aku peluk. Rasa macam dah tak nak lepas lagi. Ya Allah.....trimas so much for reunite both of us. Alhamdulillah....

Syukur sangat dapat berjumpa kembali dengan Rida....aku selalu ingat kat dia. Cuma aku sedikit terkilan sebabnya kami berpisah kerana angkara seorang LELAKI yang dinamakan SUAMI. Suami Rida tak suka kami berkawan, sebab aku ingat lagi katanya aku ni bagi pengaruh kuat kat Rida. Aku masa tu cuma nak Rida tegakkan hak dia..tu aje.

Sempat dia bercerita dia dah berpisah dengan suaminya yang kaki pukul dan panas baran tu. Syukur aku dengar. Tapi dia sampai sekarang masih lagi berhubung dengan suami dia sebab anak-anak. Tapi suami dia masih lagi dengan perangai lama - biarkan!

Yang penting aku dah bertemu kembali dengan kawan/sahabat aku yang aku sudah kenal hampir 16 tahun.

Tak sabar nak dating-dating...............~


watermark

:: Cabaran 30 Hari : Hari 21 : Tempat Yang Anda Ingin Pergi dan Tak Pernah Pergi ::

Kalau nak ikutkan banyak sangat tempat yang tak pernah pegi nak pegi....tapi ai share ngan uolls....satu je dulu. Boleh?



Tempatnya adalah............................






















SANRIO PORULAND, TOKYO, JAPAN!





apa yang ada dalam nih??


Semestinyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa






Hello Kitty dan kawan-kawan!!!!
YEYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY









dan korang akan tahu reaksi ai kan?

hehehehee







watermark

Tuesday, September 23, 2014

:: Featured In Majalah 3 - Episod 36 - Panda Gergasi ::



Korang tengok tak Majalah 3 tadi?
Episod Panda Gergasi......?

Haaaaaaaaaaaaaaaa.......nak bagitau nih...








bukan i yg featuring.....tapi my brother. Ok, bangga sekejap.
Sekian. hehehehhehe



KLIK link di bawah untuk membaca edisi terdahulu tentang panda di blog ini.

Sejarah Panda
Panda Sedang Dilatih
Pengembaraan Akmal Di China
Lawatan Eksklusif Ke Panda Village




watermark

:: Cabaran 30 : Hari 20 : Quote Kegemaran Anda ::








watermark

Monday, September 22, 2014

:: Review - Best Buy World Malaysia ::















Jap jap jap............belum habis lagi!!!


Sila fokus pada ini :










 Facebook



Oh.........ya...........


Instagram Page: bestbuyworldmy
Facebook page: Best Buy World Malaysia
Customer service: (03) 2164 3557 (Mon to Friday 9am to 6pm)
Fax no: (03) 2163 3390
dan selebihnya....anda boleh KLIK SINI



Happy shopping!!


watermark

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...