Monday, June 30, 2014

:: Gajah Tiga Cafe is now OPEN! ::

Here is some great news for all of you the FOOD LOVER...!
Gajah Tiga Cafe is now Open to public!
Here is the details :

Name : Gajah Tiga Cafe
Operating Hours : 10am-10pm
Location : Taman Maluri, Jalan Jejaka. (opposite kolej YPC, go towards pintu gerbang Cybernatics...the cafe will be on the left side)
Instagram : Gajah Tiga Cafe

When i asked Hana about the cafe..this what she said (lepas ni boleh la buat interview TV or magazine nih...)
We at Gajah tiga serve a mix of western and fusion food. I like to call it Malaysian Rojak food. Don't expect the typical nasi campur and goreng-goreng fare. Our specialties are our pastas and burgers. We're working on expanding our menu so look out for future additions!  
      
We try to keep our prices afforadable, who wants to pay RM50 for a plate of pasta? Not us. So we have kept most of the food below RM25 range.       
                   
Why Gajah? We love elephants! They are a symbol of strength as well as a symbol of responsibility since elephants take great care of their offspring and elders. Elephants also have immense determination and loyalty. And they are also really cute.
Why 3? It stands for the 3 siblings in the family. You have to come over and see the place for yourself. 
We wanted the place to have a very Malaysian feel instead of the typical French/ Italian/ Australian concept cafes popping up all over KL and Klang Valley. We wanted a place that would bring communities together, a place to lepak and have fun. It's that homely Malaysian atmosphere where you can just sit an drink your teh tarik while chatting with your long lost schoolmates for hours on end, laughing till your eyes tear up
I ensure you will taste a good food.
Because i really enjoy the food especially the pasta! Buttery...yummeyh. And the cheese cake...........walaweiiiiiiiiiii...!

So let us enjoy the picture on the Grand Opening day of Gajah Tiga Cafe. Oh  ya, to my dear Adrihana, Kudos and all the best gurl!

Gajah Tiga Cafe on Instagram... Follow 'em

The entrance


The team. and the gurl with that BIG smile is Adrihana the Big Boss.


See the road...the road is nearby kolej YPC...


see this? you have to go under this "pintu gerbang" or "Jejantas" and you will see Gajah Tiga Cafe on your left.



ahhh.....i just love the wall deco

the side entrance

and again i fell in love with the wall deco



good food.....


2 gurls behind the cafe....



i loooooooove the pasta!

comel sangat...feel so honored because of the pink elephant!



me and the Boss...all the best Hana


the cheese cake stick....surely sangat SEDAP......


so..whenever you guys have time....drop by.
mereka semua friendly....just like the boss!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, June 27, 2014

:: Review TimberHouse Aonang,Krabi ::



Hotel yang terletak di tengah-tengah Aonang ini adalah sebuah hotel yang ai anggap paling senang nak ke mana-mana dalam Aonang sebab ia berada di tengah-tengah. Mungkin ianya tak semewah hotel-hotel lain. Tapi kemudahan di sini memang bagus.



ruang menuju ke lobi utama


Lobi

Kawasannya bersih dan tenang. Parking walaupun agak kecil tapi senang nak park kereta (sekiranya anda memandu ke Krabi). Bilik amatlah luas!

Nak berjalan kaki ke tempat jualan pancake yang fanous tu hanya lintas jalan je. Jalan beberapa tapak, sampailah ke tempat pancake. Kalau nak ke arah pantai pun boleh jalan kaki dalam 5-10 minit ikut kelajuan korang berjalan.


walkaway menuju ke bilik kami


kaki lima


dari bilik nampak kereta dan parking...itu yg nak sebenarnya


ruang rehat kat luar bilik....best je lepak petang2



dalam bilik


ruang tengah antara ruang bilik utama & bilik air



bilik air of course, dilengkapi shower, toilet asing dan tempat make up


Swmming pool luas. Swimming pool untuk kanak-kanak pun luas. Pekerja ramah-tamah.
Konsep hotel ini "dalam taman" sebab landscapenya agak menarik juga.

Yang penting keselesaan dan kebersihan. Overall saya bagi 4.5/5 bintang. 0.5 lagi sebab seluas mana bilik derang takkan bagi sumbat seramai mana orang dalam bilik yang di sewa siap buat headcount masa check-in. Kalau mereka lebih bertolak ansur rasanya lebih baik begitu.

Ai tak cuma amik pakej penginapan je tanpa breakfast. Tu je la...ringkas je. Sebab tak de idea nak tulis apa.



swimming pool




our room



kawasan depan TimberHouse Aonang




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, June 26, 2014

:: Review Rasyid & Ana Tour Service ::



Ai mula mengenali Kak Ana di Aonang sewaktu percutian ai di sana.
Kak Ana ni sangat peramah orangnya. Berasal dari Pattani dan fasih berbahasa melayu.
Pakej yang kak Ana tawarkan adalah serendah RM530-RM550 seorang untuk 4Hari 3Malam. Dimana pakej itu termasuk : Penginapan,Island Hopping (boat transfer,snokerlling gear, buffet lunch), Elephant Ride dan City Tour. Kanak-Kanak di bawah umur 2 tahun adalah percuma.



 me & Kak Ana...sweet kakak! Masa ni kat kedai makan milik Kak Ana. such a harworking and strong lady.


Murah tau tak pakej nih!
Kalau kata korang nak custome pakej sendiri pun boleh macam yang kawan opis ai baru buat minggu lepas. Ai rekemen serive Kak Ana pada beliau. Beliau bersetuju bila Kak Ana tawarkan harga serendah RM200 seorang untuk Island Hopping (boat transfer,snokerlling gear, buffet lunch), Elephant Ride dan City Tour termasuk makan!

 Barracudas - khidmat island hopping melalui Kak Ana juga. Tourguide macam Bornt Parale. A young dad with 2 years old daugther. Fasih berbahasa Melayu,Inggeris dan Siam.

Kak Ana boleh dihubungi melalui Call atau WhatsApp di +66 084 8488137 atau +66 084 8426211 (ai selalu ctc Kak Ana guna number nih)

Kak Ana juga ada tawarkan pakej ke Phuket dari Aonang kalau uolls nak. Harga pun murah tak silap ai RM500 pergi balik dengan sebuah Hi-Ace.

 Hi-Ace yang bawak kami city tour

Service TIP TOP sebab Kak Ana sendiri turun padang untuk check quality service dan dia sendiri akan bertanya kalau ada kurang dan sebagainya. Kalau kata uolls malu nak contact Kak Ana, uolls boleh email ai - s0undl4cks@gmail.com

Pekerja-pekerja tour kak Ana boleh berbahasa melayu dengan fasih. So in terms of language? Tak de hal la!

 

 antara hidangan di kedai makan Kak Ana Ini pula pandangan seberang kedai Kak Ana. Tempat berlabuhnya Star Cruise

So..nak pegi Krabi? Aonang? Phuket?
Rasyid & Ana Tour Service ada.....jangan takut-takut nak call sebab kak Ana ni baik orangnya.


 

Pasar Malam Krabi. Kat sini amat sesuai kalau uolls nak beli cenderahati,tshirt dsb sebab harganya jauh lebih murah.

Selamat maju jaya Kak Ana!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, June 25, 2014

:: Percutian Budget - Memandu Ke Krabi Part 5 ::

Sambungan dari

....fuh panjang sungguh cerita perjalanan kali ni.
Rasa macam nak pendekkan je sebab dah tak larat dah. Hehehehhe


Ingat lagi tak yang kami menginap di TimberHouse Aonang?

Ye....kami bermalam selama 2 malam.
Percutian kami di Aonang adalah sebenarnya sebuah PAKEJ.
Pakej itu termasuk : Penginapan,Island Hopping,Jalan-jalan Bandar Krabi
dan pakej yang kami dapat ni amat berpatutan dah murah uolls!!! RM berapa? RM tak tercapai dek akal uolls....
Ai memang SANGAT recommend kat uolls servis dari Rasyid & Ana tour Service nih.
Ai akan bercerita lanjut tentang pakej yang disediakan oleh Rasyid & Ana Tour Service di entry seterusnya nanti.


Okay...sementara menunggu cerita tu apa kata sekali lagi ai belanja uolls gambar-gambar di Aonang.
Boleh lah ek? Ek?


Aonang agak tenang ketika ini mungkin sebab Bangkok tengah bergolak time kami sampai



perkara pertama yang ai buat masa sampai Aonang...
Cari myLovely Pino!



Lepas dapat moto...makan pancake!


nutella pilihan hati tak de yang lain dah

coconut shake pun sodap


malam p isi minyak moto


lepas tu p makan kat KL restaurant


btw..ai sewa moto kat sini


comel kan kawan baru KureSya..

ok..sampai jumpa lagi.
Nanti cerita pasal Rasyid & Ana Tour Service
Review TimberHouse Aonang
ngan cerita Island hopping dengan mimi yang amat mencabar keimananku....huhuhuhuhuhuhu

til then....tata


Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...