Wednesday, April 30, 2014

:: Senarai Hadiah - Giveaway 3rd Wedding Anniversary By Syahoney Kitty! ::



syarat : Malaysian, blogger, follow blog/fb/ig

Senarai Hadiah

Top up RM5 x 2 person (from Najwa)
Top up RM10 x 3 person (from 
Nurul)

2 Keychain comel x 2 person (from TengkuButang)
2 doodle. Half body x 2 person (from Ainza)
2 Savee Masker x 2 person
2 Keychain x 2 person
1 Fridge Magnet x 1 person
1 Shawl x 1 person
 Hello Kitty random stuff x 2 person
2 Hadiah Misteri x 2 person (Tuan Tanah akan pilih pemenang)


** hadiah akan bertambah sekiranya penyertaan meningkat

Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, April 29, 2014

:: 3rd year Wedding Anniversary ::


Diam tak diam dah 3 tahun kami mendirikan rumah tangga..semoga ia kekal sampai syurga.



#makeup by Kak Mimie Romyza






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, April 28, 2014

:: Coming Soon - Syahoney Kitty Buat Giveaway! Jom join!::


COMING SOON!


syarat : Malaysian, blogger, follow blog/fb/ig

Senarai Hadiah

Top up RM5 x 2 person (from Najwa)
Top up RM10 x 3 person (from 
Nurul)
2 Keychain comel x 2 person (from TengkuButang)
2 Savee Masker x 2 person
2 Keychain x 2 person
1 Fridge Magnet x 1 person
1 Shawl x 1 person
 Hello Kitty random stuff x 2 person

...and more!

p palang s : kepada sesiapa yang berminat nak jadi sponsor boleh contact ai ok...
email to me : s0undl4cks@gmail.com (title - nak jadi sponsor GA)


tarikh tutup sponsership adalah pada 29/4/2014
Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

:: selamat pagi isnin ::

happy monday all..bestnya kalau tiap pagi cenggini kan?
btw jangan lupa pasal my GA!
c ya!

Friday, April 25, 2014

:: Nak buat GIVEAWAY - ada yang nak join tak? ::



update : rasanya saya akan buat jugak GA. Nak fikir hadiah jap....dah ada dah dalam kepala ni nak bagi apa. Ingat nak bukak slot jugak untuk sponsor 5-10 orang. Hadiah meriah mesti ramai yang join kan? Ai sendiri akan bagi hadiah jugak nanti.....tunggu update dari saya ok!

senarai sponsor :

1) Najwa - top up RM5x 2 pemenang

2) Nurul - top up RM10 x 3 pemenang
(**kalau ada sesapa lagi nak jadi sponsor leh email saya s0undl4cks@gmail.com)



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, April 24, 2014

:: #throwback2 - 3rd year Anniversary ::








p palang s : gambar kredit to Karl Feizal


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

:: 1st Mini GA by NaNie DeaN ::




KLIK banner untuk join!


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, April 23, 2014

:: 1000th Follower! ::




trimas Nanie sebab follow ai & tahniah anda follower ke-1000!!

btw..Nanie tgh adakan GA kat blog dia....so jom kita join reramai!

KLIK SINI


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, April 22, 2014

:: Hello Kitty Overload! ::


i just can't help myself...
hello kitty heals my wound



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, April 21, 2014

:: Giveaway - Saya nak skirt FREE itu! ::



Nak menang skirt ni?
KLIK sahaja gambar  di atas!
Tarikh tutup : 30/4/2014


"Saya mesti menang chiffon skirt ini kerana wedding anniversary ke-3 saya adalah pada 29 april 2014!"

p palang s : hope menang la.....sempena anniversary la katakan...hehehhehe


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Saturday, April 19, 2014

:: Mencari Ramli 3 ::





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, April 18, 2014

:: Resepi Puding Roti Syahoney Kitty ::

Asalnya ai campak-campak je semua bahan yang ada sebab tak nak terikat dengan resepi yang ai pernah baca kat internet. Tak sangka pulak bila dah siap....tak sampai 10 saat dah habis semua.....terima kasih para pembeli ketika itu...gambar pun tak sempat nak snap sebab lagak macam piranha mereka semua.

-Bahan-Bahan-

1) Susu cair 1 tin
2) Roti Gardenia 1 bungkus
3) Susu Pekat 3 sudu besar
4) Telur ayam 1 biji
5) Planta/Butter 3 sudu besar

-Bahan-Bahan Sos-

1) Tepung kastad
2) Susu cair/fresh milk
3) Susu pekat

~ bahan-bahan ni semua di masak atas api yang perlahan. Tiada sukatan minimum atau maksimum sebabnya kalau suka banyak..leh buat banyak janji susu mesti lebih dati tepung kastad ~




-Cara-

1) Pukul planta/butter bersama susu cair dan telur ayam sampai kembang. Kalau rasa lambat, korang masukkan dalam blender dan kisar je (hahahahhaha)
2) Roti tadi kalau nak sedap, sapu planta or butter then bakar dalam kuali. Ini untuk memastikan roti itu masih lembab berkrim ketika di bakar. Kalau nak bakar dalam toaster pun boleh tapi roti akan jadi kering.
3) Ketepikan roti yang siap di bakar. bagi sejuk dulu.
4) Loyang jangan lupa sapukan sedikit butter/planta. Lepas tu carik-carik roti tadi masukkan dalam loyang.
5) Tuang adunan (1) ke dalam loyang berisi roti. Tekap-tekap bagi ala-ala padat gitu dan biarkan selama 20 min. Untuk apa? nak bagi adunan (1) tadi menyerap dalam roti.
6) Panaskan oven dalam 170-180 darjah celcius.
7) Sebelum masukkan loyang ke dalam oven. Sapukan susu pekat ke atas adunan yang dah siap. Ini akan menjadikan puding roti anda nampak 'caramelized' dan garing serta sedap!
8) Bakar adunan lebih kurang 30-1jam ikut korang suka garing/rangup atau basah.
9) Bila nak hidang leh la tuang 'Sos' ke atasnya. Leh jugak ganti dengan aiskrim atau whipped cream.





SELAMAT MENCUBA!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, April 17, 2014

:: Karpal Singh Terbunuh - Maut akibat kemalangan jalan raya! ::

APAH 17 April - Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh maut dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 301.6, Lebuh Raya Utara-Selatan menghala arah utara berhampiran Gua Tempurung pada kira-kira pukul 1.30 pagi ini.


(gambar : trimas ayie dari tempat kejadian)



Turut terkorban dalam kemalangan berkenaan ialah pembantu peribadi beliau, Michael Cornandez.
Karpal yang dipercayai dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang kerana perlu menghadiri satu kes mahkamah mati di tempat kejadian akibat cedera parah.
Kemalangan berlaku apabila kenderaan jenis Toyota Alphard yang dinaiki Karpal melanggar sebuah lori yang cuba menukar laluan tanpa memberi isyarat.


(gambar : trimas ayie dari tempat kejadian)

Artikel Penuh: LINK
Utusan Melayu (M) Bhd





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, April 16, 2014

:: #throwback 1 - 3rd year Anniversary ::



tahun 2011
Masih ingat lagi pelamin idaman hati walaupun tak 100% seperti yang dimahukan sebab kekangan budget, namun ia tetap memuaskan hati hamba ini.

Hehehehehhee~



Tuesday, April 15, 2014

:: Syahoney Kitty Featured In Majalah Seri Dewi Keluarga Edisi Mei 2014 ::


Jangan lupa dapatkan majalah Seri Dewi Keluarga Edisi Mei 2014 ye kawan-kawan!!!




Trimas SDK!!!
Jangan lupa panggil saya lagi....hehehehe~

p palang s : Ini adalah antara hadiah anniversary paling comel saya pernah dapat....trimas trimas...macam tau-tau je sempena wedding anniversary ke 3 ...wow!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Saturday, April 12, 2014

:: Majalah Seri Dewi Keluarga Edisi Ramadhan ::


Jangan lupa beli Majalah Seri Dewi Keluarga Edisi Ramadhan.....Mei 2014!
Banyak resepi + fesyen + tutorial hijab menanti uolls semua....




(iklan ni tak berbayar ye).....dan apa lagi kandungan yang menarik dalam majalah SDK kali ini?
Tunggu next entry ye.....kbai!



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, April 11, 2014

:: April - Bulan Cinta Anniversary Kami ::


Nak Mintak Tolong LIKE link & cerita kami > DI SINI




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, April 7, 2014

:: KureSya oh KureSya ::




Mood : Lil' sad

Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahai kureSya ku sayang....
Tetibe je buat hal..kenapa sayang oi?
Jangan la cenggini....baru je ai belanja u lampu lip lap...apsal tetibe brek macam sangkut bagai pulak ni sayang? Jangan la mintak YRV ke K3VET ke buat masa nih....budget lari ni....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!




mungkin padan la ngan umur u yang dah agak berumur....tapi u dah banyak berjasa kat ai...jgn buat kat ai cenggini ..pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee...






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, April 4, 2014

:: 04 April 2010 - Merisik ::



nak throwback sikit...
teringat pulak...hehehehe



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, April 1, 2014

:: GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME ::


Ok, buat sape2 yang nak join tu, sila ikut arahan ini yea.. 
a.) Follow Blog Tengkubutang WAJIB!!
b.) Copy dan Save Banner diatas dalam entri penyertaan korang, WAJIB!!
c.) Jangan lupa.. Link kan Banner tersebut ke Entri Giveaway ini.. WAJIB!!
d.) Follow blog sponsor, Like Fanpage Sponsor, Add FB Sponsor, Follow Instagram Sponsor WAJIB!!
e.) letak link url penyertaan korang kat bawah komen entri ni.. ingat, pastikan link tu OK yea!WAJIB!!

FOLLOW BLOG (WAJIB!!)
16.) Ct Aman 17.) Syamimi Saad 18.) Afiqah Nu'aimi 19.) Yana Afi 20.) Jaslina Murni

FOLLOW INSTAGRAM
 (wajib bagi yg ada akaun IG okeh!) 

LIKE FANPAGE / ADD FB (WAJIB!!)

klik SINI
       Share gambar ini di wall FB korang
   
Note dari Tuan Tanah : Sorry sebab banyak syarat nak kena LIKE/FOLLOW.. tapi berbaloi kot dengan hadiah yang bakal korang menangi.. heeeee.. best hadiahnya.. klu penganjur leh join, teman pun nak join gak tauu.. kekekeke..

Note lagi : teman sengaja buat Nombor2 tu supaya korang leh catit sampai mana korang follow/Like sebab mungkin ada yang akan buat sikit2.. so, nombor2 tu menyenangkan korang gak la kan.. hee.. betui takk?

Note yang paling last : Saja teman buat LIKE Fanpage / Add FB tu macam tu, tak guna klik2 mcm orang buat tu, sebab selalu ada error kalau camtu.. baik terus klik link n terus LIKE kat Fanpage sponsor tu terus kan!? heee.. 

HADIAH SEMUA BERDASARKAN RANDOM.ORG .. 
SENARAI PESERTA (akan di update)

TARIKH TAMAT : 15 APRIL 2014
Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...