Tuesday, February 25, 2014

:: Edisi Macam Nak je - Casio Baby G Hello Kitty X ::

ada tak sesapa kat jepun sekarang? Nak kirim laaaaaaaa





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, February 20, 2014

:: KureSya berlakon Drama Cucur Bawang & Kopi O ::

Tuesday, February 18, 2014

:: Semakan BR1M 3.0 ::

Semakan Status BR1M 3.0 2014 & Jadual Pembayaran :-

Pemohon baru yang membuat pendaftaran atau permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 3.0) tahun 2014 boleh membuat semakan sama ada layak atau tidak untuk menerima BR1M menerusi cara berikut.

Semakan Status BR1M (talian)
Hotline BR1M 1-800-88-2716
LHDN – Aduan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 0383138987/8988/8989/8990
Talian dibuka waktu bekerja 8.00 pagi – 5.00 petang, Isnin-Jumaat


Pembayaran BR1M 3.0 ( Pemohon Guna Nombor Akaun)
Penerima BR1M yang mempunyai akaun bank pula akan menerima terus bantuan berkenaan dalam akaun mereka pada 22 Februari 2014.

Pembayaran BR1M 3.0 (Pemohon Tanpa Nombor Akaun)
Penerima bayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2014) yang tidak mempunyai akaun bank, akan menerima baucar secara berperingkat dalam tempoh tidak melebihi 20 hari, bermula 23 Februari 2014.
Penerima BR1M yang mempunyai akaun bank pula akan menerima terus bantuan berkenaan dalam akaun mereka pada 22 Februari 2014.




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, February 17, 2014

:: #Throwback - pertama kali bertemu ::



16/2/2010
pertama kali kami bertemu
Cameron Highlands


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, February 14, 2014

:: Drama Cucur Bawang Kopi O - TVi (Astro 180) ::




Judul : Drama Cucur Bawang Kopi O (adaptasi Novel)
TVi (Astro 180)
Isnin-Jumaat (1805-1900) bermula 14/02/2014

Novel yang menarik, kelakar romantik.
Pelakon agak erm..............mungkin sebab tu tak dapat PRIME TIME dan channel pun agak so-so
tapi production house yang produce drama ni bagus.

Drama ni takkan jadi semeletop drama-drama kat TV3 ... ataupun seBOOM drama kat RIA or PRIMA
tapi tak sure la leh beat Cikgu Kemsiah Kirby or Osman Baku

antara pelakon yang korang sangat kenal adalah ZAIN SAIDIN yang lain tu agak tak berapa nak kenal Raja Ilya tu selalu jugak tengok...lagi satu ada Man Raja Lawak dalam drama nih...
tapi tu la....
Kita tengok je la nanti....



GOOD LUCK!




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, February 13, 2014

:: PAGC 2014 - The biggest car club gathering in Malaysia is back! ::





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, February 12, 2014

:: Basic Makeup & Hijab Styling Workshop ::


From Dayah Bakar to you...let's support the event for those who have time....



Drumroll please !!!!!!!

❤Makeup
❤Hijab styling
❤Positivity

Not a secret anymore, taraaaaaaaaaa, 3 in 1 workshop, featuring me and 2 beautiful ladies @j_mirafilzah and @nabyybadjenid ! Wowww,lucky me!! Looking forward for this event ! 

Seats are very limited . Get your tix now, contact 012 6437615 (Inez) / 018 2886132 ( ct). I mean NOW !

P/s : Tag your girlfriendsss along ! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, February 11, 2014

:: Kesian Neelofa! ::



siapa la designer dia nih?!


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, February 10, 2014

:: Cat ::




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, February 6, 2014

:: Autoshow - Karangkraf 8/2/2014 ::



Ciri2 pemarkahan Autoshow dan Audioshow anjuran GM Event Management..sekadar panduan asas...

interior
>kebersihan dan kekemasan 
>kreativiti
>dashboard ( fibre glass , cat , airbrush atau balutan fabrik , extra point )
>penukaran steering
>penggunaan gadjets dan Acc
>penggunaan TV & monitor 
>penggunaan Acc yg "rare"
>penukaran seat & balutan ( extra point )
>door trim ( fibre glass , cat , airbrush atau balutan fabrik , extra point )
>bumbung ( cat , airbrush atau balutan fabrik , extra point )
>Bonet belakang ( fibre glass , cat , airbrush atau balutan fabrik , extra point )

exterior
>kreativiti dan kekemasan bodykit
>kualiti cat ( 2K , crystal , tone color )
>sticker ( kreativiti ,kekemasan & design )
>airbrush ( kreativiti ,kekemasan & design )
>Rim , tayar ( kebersihan , design )

Engine
>kebersihan & kreativiti
>chrome parts & coloured piping

Audio 
>kualiti bunyi
>kekemasan wiring
>kreativiti
>semua spk mesti berbunyi seimbang ( woofer , mid & tweeter )
>bunyi Bass mesti padat
>pemadam api & fuse digital merupakan markah bonus
>woofer box dr fiber merupakan markah bonus
>gunakan lagu sendiri
>TV & Monitor TIDAK dikira dlm permakahan kategory audio( hanya dikira dlm kategory autoshow )
>size woofer sebiji 15" bersamaan saiz woofer 12" 2 biji
>size woofer 8" dikira sebagai woofer
>size woofer 8" 2 biji bersamaan dgn sebiji size woofer 12"

Spit fire ( penggunaan Gas TIDAK dibenarkan )

markah bonus
>penggunaan Air Suspension
>Lambo door
>sunroof
>convert engine
>airbrush
>wide body @ extreme bodykit design

Kategory extreme adalah
>penggunaan Air Suspension
>Lambo door
>airbrush luar body >70%
>wide body @ extreme bodykit design
>penukaran bodypart serta Acc meliputi hampir 100%

*Pihak GM berhak mengubah kategory kenderaan anda sekiranya perlu dan mengikut kesesuaian .
*Pihak GM berhak mengubah format serta syarat2 pertandingan sekiranya perlu



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, February 5, 2014

:: B2B Promo - Image By Karl Feizal ::

This young talented photoG sedang buat offer....grab it B2B!!
Personally.. i love his work...since day 1!

Offer - RM1500/event!



apa lagi jangan tengok je....
kepada sesiapa yg belum ada photoG mencari photoG yang memberikan anda keselesaan dan kebebasan untuk anda luahkan idea dan berposing...inilah orangnya!

KARL FEIZAL!




take a peek on his FB
Skodeng his BLOG
Love the IG & IG


you wont regret it!







Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Saturday, February 1, 2014

:: Backpackers - Where to? ::




sawadiiiiiiiiiiikap~


Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...