Friday, January 31, 2014

:: Review - Aroma Ikan Bakar ::



Ok...this is not the first time i went to Aroma Ikan Bakar. But only now i want to make a review about this restaurant.

Hurmm...macamana nak mula ye?
Overall boleh dikatakan SO-SO la tempat ni berbanding 3 tahun lepas.

Parking - senang (kalau datang awal dan waktu tak super peak)


Harga makanan - OK


Ruang makan dekat dalam agak panas (kalau siang) dan luas siap ada pentas.




Pemandangan - of course boleh tahan cantik sebab menghadap laut (ni kalau makan kat luar)..akan tetapi......................................................


sekiranya anda memilih untuk makan di pondok yang sebegini atau lebih dikenali sebagai "BAMBOO"


anda akan di kenakan caj RM20 meaning makan+RM20


dan sekiranya anda memilih untuk makan di "SAUNG" extra RM10 akan dikenakan!




ini antara ruang makan menghadap laut yg luas sesuai untuk yg datang secara berjemaah




jangan risau Aroma Ikan Bakar ada musolla




pemandangan yang mendamaikan is an advantage...walaupun......................



masakannya TIDAK SEDAP!
Saya hanya bagi 1.5 bintang out of 5!
OUT! OUT! OUT! kenapa tah tukang masak tak reti masak ke apa ke?


kerapu 3 rasa?
2/5

kailan ikan masin = 1.5/5

sup campur? 0.5/5 - rasa air ngan minyak je


sotong goreng tepung = 2/5
kerang bakar = 2.5/5


walau macamana pun review sedap ke tak sedap ke disebabkan NAMA Aroma Ikan Bakar ni famous....
orang tetap beratur dari kedai sampai jalan raya.
Sekian!

SAYA TAKKAN DATANG LAGI MELAINKAN SAYA TENGOK ADA ORG CAKAP MASAKANNYA SODAP MENGALAHKAN MASTER CHEP!

kbai!






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Thursday, January 30, 2014

:: OH! Media buat onar dengan peminat Autoshow/K-Car dan Hello Kitty! ::

OH! Media..oh media....tak sangka seteruk ni perangai admin oh media!

Tak respek langsung hobby org lain. Tak respek langsung owner kereta. Dah la tak mintak kebenaran lepas tu guna gambar tu untuk cakap benda macam tu pulak.

Apa kena oh! media nih? tak de sensitiviti langsung!

Lebih baik org hias kereta..at least dia ada hobi. Masuk autoshow dsb dari merompak...bunuh org...merogol..buang anak bla bla bla...

Dah tak de modal agaknya OH! Media ni!

you should be shame oh! media!

Shame on you!






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Wednesday, January 29, 2014

:: CIMB SERVICE DISRUPTION : 31ST JAN to 3RD FEB 2014 ::





Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Tuesday, January 28, 2014

:: Teaser - Nantikan KureSya Muncul Dalam... ::


Amoi oh Amoi dari Beijing
Untung KureSya
But still tak leh kalahkan TiTi yang model Nippon peluk2...

Ahad, 26 January 2014 punya cerita ni...
untuk fotoshoot majalah.
Nantikan kemunculannya....

P palang S : berminat untuk menyewa KureSya? Buat Photoshoot? Buat drama/filem? Nak buat pelancaran majlis? Jangan segan silu contact saya!
PISSSSSSSSSSSSSSSSS~



Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Monday, January 27, 2014

:: Review - Nissan/Bison Savanna ::

Hi all!
We meet again, this time i want to do some quick review regarding the new Bison Savanna (we just got this car!)
This is my first time reviewing a car. I wanted to do it for a long time as i drove so many cars before.





 Ok..let's get back to today's review. The car Bison Savanna is manufactured by the Beiqi Foton Motor Co Ltd, which is one of the largest commercial vehicle manufacturers in China. Angka-Tan Motor Sdn Bhd (ATM), a subsidiary of Warisan TC Holdings Berhad, is the sole distributor of Bison Savanna.



Most of us is really looking for a comfy drive, right? Comparing this car to Nissan Frontier, the handling and 'bouncing' is better, quite similar to Nissan Navara handling. Why am i comparing it with a other Nissan's pick up? It is simply because Bison Savanna is under TC Holding. =)

 

A week after driving Bison Savanna, the 1st problem that we encounter is with the head unit whereby the USB port/drive it hang!! - even after you stop the car, turn off the engine. It still lited up! So my husband plug out the battery head and it went back to normal.


Interior? A walnut feature? Looks exclusive! I really love the speeo meter! Hahahahahaha...
As for the space, it is more spacious than Frontier but  just a little bit smaller than Navara. 




Ok..enough said from a newbies car reviewer like me! Till then...bye bye!


Bison Savanna Engine Specification


Engine: ISF2.8s4161P Diesel DOHC inline 4 Cylinder 2,776cc


Max power: 161 hp @ 3600rpm

Max torque: 360 Nm @ rpm

Transmission: Getrag 5 speed Manual

Acceleration (0 – 100km/h): 13.5 seconds

Top speed: 150km/h (can go more than this!)

Fuel consumption (combined): 8.4 l/100km

CO2 emissions (combined): 129g/km

Safety features:ABS, EBD, Front Airbags, Reverse sensor,

Price: from RM72K, 4×4 Double Cab RM79,888 on-the-road with insurance

Bison Savanna+ Review / test drive : 

Exterior = 4/5 star*

Interior = 3.5/5 star*

Handling = 4/5 star*

Comfort  = 4/5 star*

Engine   = 4/5 star*

*1 star = not so good

*2 star = average

*3 star = excellent 






Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Friday, January 24, 2014

:: 7th MATERNITY & CHILDREN EXPO - Mid Valley ::





Momies!!!
Ianya kembali untuk mengeringkan poket serta purse2 serta wallet2 kita....hahahhahaha!


Kasi Zoom skit para exhibitors




Please note MAMY POKO ada di situ ye....sekian trimas.....




Hello Kitty  Wink Peace - Hellokitty

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...