Wednesday, January 30, 2013

:: Contest Winner - Samsung Journey To Sanrio Hello Kitty Town Contest ::

Alhamdulillah Macam Tak Percaya je...







scroll























scroll





















scroll
























scroll


























scroll






tak sangka!
Alhamdulillah.....
Trimas~


tapi ada cerita actually...memula sesampai je kat ospis tuh...
recep yang comel lotey tu pun suruh ai sain atas kertas (ewahhhhhhh..belom kuar TV dah mintak sain nih hahahahahha <ini semua poyo!!!>)
Lepas sain dia pun menghilangkan diri jap...n keluar ngan satu paper bag....

begini rupanya..


korang nak tau apa ada dalam???

[[Dear Onie,
Pinjam gambar ek]]






haaaaaaaaaaaaaaaaaa ni la kat dalam paper bag tuh!

bila ai sampai je lobi...awek comel tadik call balik suh naik sebab katanya salah bagi hadiah....
Last2 dia bagi nih haaaa~



orang kata rezeki jangan ditolak...musuh jangan dicari
Terima Kasih kepada juri yang menyokong diri ini...
Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee





Tuesday, January 29, 2013

:: Me+Syim+Nad --> ZaraS+Mimi+Aisya ::




Ni gambar kami bertiga
[[[ Me + Syim + Nad ]]]

dah jadik mommy pun khen..

wahai anak2 kami yang berEMPAT bila lak nak amik gambo sesama nih???
Apsal empat? sebab SPECIAL la..hehehehehehe

gangssss rindu korang weyh!!


Wednesday, January 23, 2013

:: Eh!!!! ::


hehehhehe
nanti ai_olls cerita kat u_olls la ek...




Friday, January 18, 2013

:: Dear Blog ::





Wednesday, January 16, 2013

:: Bilik Hello Kiity Ku ::

di dalam tempat melepaskan lelah....





Saturday, January 12, 2013

:: Stop! Right Now!!! ::






Wednesday, January 9, 2013

:: MUA - Mimie Romyza ::


biar gambar ni berbicara..
ni antara hasil air tangan MUA ai yg ai kagum!
Lawa kan???
If korang suka berminat nak hire make-up artist or nak carik bridal what so ever berkaitan ngan perkahwinan..
uolls leh contact kak mimie.
she's my MUA
she is also the person yang bertanggungjawap buat my Hello Kitty Pelamin.
Harga memang berbaloi juta juta kali...and banyak dah retis kat malaysia ni merasa air tangan dia jugak.
Jangan lepaskan peluang ni uollsss!!!

Instag : mimieromyza
Butik : Teratai Kencana
Telefon/SMS : 0196205941 / 0183974703

My Review :

KLIK SINI




Friday, January 4, 2013

:: Hormati Isteri Yang Mengandung ::




Thursday, January 3, 2013

:: Seram - Salah Simpang 2!! ::



so sambung balik cerita yang ini.

"Biar betul?!" ai tanya la nak confirm
Ayah ai pun cerita ..
Derang macam tertanya-tanya jalan mana yang Incik Pinky bawak tu sebab kena lalu depan UNISEL bagai...and my brotha macam pernah lalu situ.
Tetibe "eh..ayah, apa atas kereta Hunny tu?" my brotha tanya
"Ehh...Allahuakhbar..!!"
Apa yang derang nampak?

Derang ternampak kak Ponti terbang and landing atas kereta, Duduk betul-betul atas sunroof kitaorg. Mujur tak bukak sunroof, sebab memula tadi hujan skit kat Tanjong Karang tu. Kalao tak mau dia terus terbang masuk dalam kereta gamaknya.
Ayah ngan my brotha pun baca la apa-apa yang patut..ye la takoot tetibe terbang towards kereta derang lak!
Tapi kak Ponti dok rilex je atas kereta. Tu yang my brotha call ai tu...dia nak bagitau sebenarnya ada kak ponti atas kereta..tapi tak nak kasik aku terkejut so dia pun buat-buat telefon. Padahal kitaorang adlam kereta tak de apa-apa pun, n mimi pun tidur. Alhamdulillah.
Dia tau ada dak kecik kot dalam kereta...terkena lak mimi memang penakoot skit kalo nak dibandingkan ngan zahra. Mien tak yah citer la budak tu memang ahli mistik pun..nampak pontianak selamba je babai babai!

ok tu cerita kami.


Rupanya bukan kami sorang mangsa kat situ. My SIL punya ayah (Pak Hashim) pun pernah 'terkena' kat jalan tu rupanya!
Ceritanya kereta dia leh breakdown kat situ...dia pun tersesat masuk jalan tu time tu. Dan yang p rescue adalah my brotha! Patut la my brotha cakap dia fimiliar jalan tu. Yang Pak Hashim kena pun sama...tapi lagik best skit la.. kak ponti tu terbang depan kereta...terbang rendah atas jalanraya. And yang membuatkan haru lagik adalah...kereta Pak Hashim leh mati tak leh nak start terus sebali saja kak ponti hilang!!! Takoot tak??
Kalao korang la ada kat jalan tu memang cuak weyhh!!!!!!

Masa my brotha sampai kat plaza Tol before the rescue mission orang kat toll booth tu siap tanya "ehhh abang nak pegi mana nih?"
my brotha pun cakap la dia nak p tolong pak mertua dia kereta rosak dalam hutan kelapa sawit tu. Last-last orang tol tu cakap
"ehhhh..jangan pegi sorang bang!!"
"Kenapa?"
"jalan dalam ni banyak hantu...pontianak..terbang2. saya bukan nak takutkan abang..tapi ramai dah kena bang. Tak pe jom saya ngan kawan saya temankan...kita pegi amik kereta yang rosak tu"

perghhhh..kalao prang tol pun dah cakap macam tu..memang patut la jalan tu keadaan dia macam tu!

Yang ni pulak cerita pak ndak ai. Ayah ai pegi cerita kat pak ndak ai yang kitaorang lalu jalan tu masa balik dari pangkor.

"Din..! apa la gila pegi ikut jalan tu? Berani betul korang nih!"
"La...mana la nak tau ikut menantu"
"Bahaya jalan tu din..aku bukan sekali terkena kat situ. Kat sana fesyen terbang-terbang punya pontianak! Area UNISEL tu membawka sampai ke dalam hutan kelapa sawit tu memang banyak!"
"Ko selalu pegi situ ke?"
"aku selalu memancing kat lombong dalam tu...yang menumpang motor aku ngan kawan-kawan aku la. Aku dah lali la..tapi takut jugak"
Kata pak ndak aku..

so pengajaran di sini jangan balik ikut jalan lama kalau dah malam. Sekian!

Tapi actually ai masih tak berpuas hati dengan jalan tu..sebabnya nak tau sangat nama TOL tu sebab yang kat google maps tu ai agak2 je..tah2 plaza tol tu tak de dalam maps pun sebenarnya!

apa-apa pun syukur kami selamat sampai tanpa apa-apa gangguan.
Huih...dok terfikir cenggane la budak2 UNISEL tu nak keluar malam?! or pak cik jaga kat situ khen????

p palang s update : baru-baru ni ai tanya sorang member ai yang tinggal kat area unisel tu. Katanya tol yang kitaorg masuk tu namanya Tol Bukit Tagar, memang jalan baru, jalan tu memang sunyi tak de orang lalu. Kat sana banyak lombong dan memang kawasan tu menyeramkan waktu malam, jarang ada orang berani lalu kat situ sebab kes2 misteri tu la.Sebabnya dia sendiri pun takkan lalu situ kalau malam.

Wednesday, January 2, 2013

:: Seram - Salah Simpang! ::


Remember last post ai yang nih??

sila refer pada screen capture Google Maps di bawah :









Begini ceritanya, last weekend ai ngan family ai pegi holiday kat Pangkor. So we decided untuk balik ikut jalan lama since jalan lama banyak tempat leh singgah beli barang/produk hasil kampung. Tapi di sebabkan banyak kali berhenti pada awalnya, and my brotha yg memula leading dah silap jalan. So kami terpaksa patah balik sampai ke teluk rubiah and start over. But this time my hubby yang leading jalan.

So sampai Tanjong Karang pun hari dah malam..melepasi waktu Isya' already. Berhenti isi minyak la p toilet la..tak sempat nak p dinner pun. Mujur Mimi tidur...so tak de la nak kalut2 sangat dalam kereta. Hehehehe....

Incik Pinky selalu ulang alik KL-Lumut-KL if nak pegi site visit. But tonight tetiba tah macamana leh tersilap masuk simpang lain pulak. Jalan yang tersilap masuk ni bukan tak leh sampai KL..boleh je tapi jauh lagi dari jalan yang selalu tu. So tah macamana tetibe kami pun lalu depan UNISEL .... ok la tak de menda pun..as u can see in the picture above.. tak de apa-apa kat sana melainkan HUTAN/Ladang Kelapa Sawit/ lombong ..
jalan tu memang sunyi teramatlah sunyi sekali!

Ai cakap kat incik pinky.."mesti jalan ni lagi lama kita nak tempuh ni" Incik Pinky kata jangan risau la. So kitaorg pun teruskan perjalanan.. kereta my brotha follow dari belakang. Yang bestnya ...sampai satu jalan ni..yang ada hanyalah kereta kami sekeluarga je.. tak de yang lain...!!!!

Hati tak de la nak risau sangat. Cuma mulut terkumat kamit baca Ayat Qursi, 4 Qul and lain-lain. Saja je berjaga-jaga sebab jalan dalam hutan walaupun naik kereta. Beringat sebelum kena kata org-org tua.

Ai perhati my brotha macam dok hi-beam kereta kami. Ai cakap kat incik pinky ..incik pinky cakap "jalan tak rata" ..hurmmmm so biar la..
Tak lama lepas tu my brotha call..
"weyh..ko bawak kitaorg ikoot jalan apa nih?"
"laa...kata nak balik KL. Tadi hubs aku salah simpang...jalan ni pun boleh la..tapi kita tembus PLUS la nanti"
"adoh ko nih...dah la dah la..jalan elok2"

aku tak la nak rasa pelik ke apa ke..cuma takoot derang marah je sebab hari pun dah jauh malam. Tapi serius ai cakap jalan ni memang terlampau sunyi sangat-sangat. Jalan elok baru cantik..tapi tak de orang lalu dah la tak de lampu tiang lampu adalah! Lepas tu jalan raya tu nampak sayuppppppppppppppppppppppp jauhhhhhhhhhhhhhhhhh je ke depan macam tak de end of the road tau.

Last-last kitaorg pun sampai la kat plaza tol..yang mana plaza tol pun sangatlah sunyi..tak terfikir nak masuk lorong tunai sebab pakai smart tag.
Kaedahnya ai sendiri tak tau tu Plaza Tol apa..!!!! Heheheh terukkan?! Sebabnya ..GPS tak leh nak plot the place pun!

So kitaorg pun last-last keluar la kat plaza tol tu n masuk PLUS highway. Sepatutnya kalao ikoot jalan lama keluar dekat Rawang . ni tah kat mana tah..yang ai ingat plaza Tol ni way before Bukit Beruntung.

Kalau ikoot google maps image yang ai capture tu maybe somewhere around Kuala Kubu Bharu la!

Sampai je kat rumah ai dah tidurkan mimi dalam bilik, my brotha cakap.
"Weyh..jalan apa tu weyh ko bawak? gila betul la ko nih"
"laa...sampai rumah jugak kan ? jauh je...laki aku salah masuk simpang"

tup tup ayah ai menyampuk..
"tadi ada pontianak atas sunroof keta"

HAH!!!!! terkedu sekejap..nasib baik tutup sunroof!
Gila ahhh....!!!


-bersambung skit nanti --

hahahhahahhaha (saja nak buat korang saspen)


Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...