Friday, October 29, 2010

:: Boooooooooooooooring ::

Pagi tadik hujan..malas nak bangun tapi kene bangun jugak sebab nak p kije.
Boring ahh tak tau nak citer ape...tak de menda nak citer pon [kalo ada pon dah lupa dah]
cumanya.....aku sentap skit sebab eLV dapat layanan best dari kureSya kat Tepen nun....rasa macam nak p jemput kureSya je nih....

cakap pasal kureSya.....janda Incik Pinky aku tu sebuk je suh pompuan2 suruhan dia add2 aku kat FB..tak de masa aku nak layan..so aku blok semua!

nak citer ape lagik? hurm....boring tul rasa macam nak p bercuti tapi this week busy...minggu depan Incik Pinky nak datang KL nak anta KureSya....other week nak rehat....lagik satu minggu ada photoshoot majalah kat putrajaya....lepas tu busy3

boring ahh...bai!

Wednesday, October 27, 2010

:: Demam Kembali ::




Demam kembali.....Flu attack!!!! *sigh*


:: Seram Sejuk ::


Malam tadi memang seronok bila dapat keluar ngan BFFsssss aku....
Kehadiran :

1) Cik Vin
2) Incik Nasz
3) Mr Jet

Cik Vin tu ok lagik..tapi as for Incik Nasz and Mr Jet lama dah tak jumpa.
Park paling best adalah MAKAN dan BERGURAU senda tahap RAJA lawak oleh aku la..[macam biasa]
Part paling menakootkan adalah perubahan Incik Nasz kepada BUAYA TEMBAGA jadian paling berjaya tahun ini...ERK!!

Why Nasz Why?!!!!!!!!!!!!!!!!

**seram sejuk aku ngan Vin malam tadik

anyways ..trimas nasz sbb cakap tangan ai lembut.....awwww~

Tuesday, October 26, 2010

:: Dush!!!!!!!!!!!!!!! ::


ini perasaan saye ketika ini :


Monday, October 25, 2010

:: Sensitive ::




Seperti lebeh kurang tajuk status FB aku malam tadik [aku transalate nih] :

Kenapa tak ramai LELAKI peka/sensitif tetang apa yang wanita/pasangan mahu untuk kebaikkan mereka berdua?????

Kenapa ek agaknya?




















…..dan sebelom aku terlupa…aku nak ucapkan selamat tinggal kepada TiTi [sob3]


and selamat datang LV welcome to the compact family!!!


Sunday, October 24, 2010

:: KureSya dapat sijil ::



Smalam KureSya dapat sijil dari Mean Machines.....bukan senang nak dapat sijil nih!!!!!


Hari ni KureSya masuk OtoShow kat Selama......Good Luck KureSya!! go go go!!

.....
dan
aku
maseh
lagi
merajuk
ngan
lelakiku....haihsss [dugaan2]

:: Darn! ::

Saturday, October 23, 2010

:: Terowong Keretapi Bukit Berapit ::





Entah apsal tetibe teringat balik citer tanah runtuh kat landasan bukit berapit last month...teringin lak gatal nak tangan nak GOOGLE pasal tempat nih...dengar Incik Pinky je citer kawasannya angker dan seram2 sejok...sebab tak penah lalu la jadik pherak sekejap....hhahahahahahhah



Lihatlah landasan keretapi nan panjang merentasi Tasik Bukit Merah,cukup indah, cukup mendebarkan, cukup mengesankan...




Terowong Bukit Berapit








Landasan Tasik Bukit Merah...ohhh rupa3nya masa techik2 aku slalu p sini tgk ketapi lalu petang-petang...apsal la aku tak tau selama nih? hahahhah dah naik ketapi tanah runtuh...[benti pai padang rengas je] ..google2 tup2....barulah ku tahu....






tapi bila tgk gambar....DAP!!!!! tetibe je rasa seram ngan berdebar3..apsal tah!!!!!


di petik dari :http://khayalkhayal.wordpress.com/2009/06/page/2/ Wak Drebar Kereta Api “Kawasan yang paling ‘keras’ sepanjang line utara selatan ni ialah di Bukit Berapit. Malangnya kat kawasan tu juga semua kereta api mesti bergerak dead slow. Maknanya kami biarkan kereta api bergerak dengan momentum aja. Tapi kat kawasan tu le paling selalu nampak langsuir dan pontianak terbang melayang-layang atau hinggap bertenggek kat dahan-dahan pokok yang besar-besar dalam gaung tu.


Adekah kita semua tahu bahawasanya Terowong Bukit Berapit ini adalah terowong keretapi TERPANJANG di Malaysia?????? erkk!!!!!!! [aku dah pikir bukan3]

(trimas pok cik gugel untuk semua gambo)

Friday, October 22, 2010

:: Pre-GoodBye TiTi ::


@ AutoShow Penang





TiTi with GT GurlsAutoShow terakhir TiTi @ AFOS Sepang 2010

Pegi Ospis bersama TiTi
TiTi Transformation to L2Telor



Actually benda ni dah happen almost 2 weeks....Incik Pinky ku memberitahu bahawa dia akan meLET-GO TiTi forever and ever dan TiTi akan diReplace oleh PassoMesia A.S.A.P ....
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

Sebuah lagenda akan dilepaskan selamanya...hopefully selepas ia bertukar tangan the Legend will continue as it is........

Baibai TiTi...........




Thursday, October 21, 2010

:: Kembali ke ospis ::



Dengan bongkaknya.....saye sudah kembali ke ospis selepas sehari bercuti.......




meja bersepah...email bersepah...banyak task nak kene siapkan...tekak kering tapi tak lapar.....ermmm......sekian trimas!

Saye bangun pagi ni rasa terasa yang saye amat amat amat In LOVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Tuesday, October 19, 2010

:: Flu Fever ::



hari ini....actually dari semalam terkene FLU






Teruk jugak....hmmm.............habis la segulung tisu mak cik toilet tu aku kijekan...........hari ni ngatkan tadik nak MC je....tapi macam ok je...p la jugak ospis..POYO je aku nih...taime tak sakit p amik MC...taime sakit yo yo oooo je lak p kije....~ LUMRAH ALAM.......

Seronoknya dapat tido dalam bilik yang sejuk kat gombak tuh....huuuuuuu


Monday, October 18, 2010

:: KureSya dan Bintang ::

Sambungan KureSya kene sontot....
so
smalam
buat la
design sementara
for kureSya
tepek2 munge
nak tau
last last
jadik ape?

JADIK NI :

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

tapi.....lain lak jadik bila pai kat tunang ai...

v
v
v
v

v
v
v
v
v

instead of FLOWERS..he put STARS!!!!!!!!
knowing him???? hmmmmm...

:: 18/10/2010 - anugerah blogger harapan.. > Trimas to Haidil ::


Dengan RASA BESH dan BONGKAK sedikit saye mengucapkan TRIMAS kepada Yincik Haidil untuk anugerah ini :



Actually ai dah lama bergelumang dengan dunia blog...dari tahun 2002 lagik...nama blog lama ai biarlah rahsia sebab ai dah PADAM semuanya...sebab banyak sebab.....trimas kepada Cik Puan Vin yang telah membuatkan ai kembali nak menulis blog.

ni soalan asal :

1. Kenapa korang suka Memori Seorang Muda?

ni soalan after modified :

1. Kenapa korang suka blog http://haiditakeafoto.blogspot.com/ milik Yincik Haidil?

baru je berkenalkenalan ngan yincik haidil nih....dari blog turun ke FB hahahhaha..oklah orangnyer tak lokek ilmu....rasanya dia ni kalo jumpa kat luar mesti banyak celoteh...tah bila nak jumpe....nak suh dia nih amik gambaq ai ngan ketaku berposing2 kat Ipoh nnt...tak pon..meh la dtg taman tasek tepen ..hehehehehheh


2. Reaksi korang lepas dapat award ni?

terkejut


3. Tag 15 kawan @ blogger yang lain

1. Vin

2. Cik DL

3. Bini Popeye

4. Khu

5. Nadia Mishmore

6. tubeLawak

7. Ivy

8. Zaffril

9. Izzat

10. Mimizuzu

11. Bonadsayang

12. dySha

13. warnida

14. haerin

15. kaz


Sunday, October 17, 2010

:: KureSya kene sontot!!! ::







Seperti yang anda semua baca...yeahhh kuresya kene sontot!!!!!
Hurmm...tak tau nak salah kan siapa...dah takdir...Redha je!

hopefully....ada rejeki terpijak so kureSya leh sehat cepat....


ohhhh kureSya!!!!

dan dengan rasa yang agak stress dan keciwa akibat minggu depan dah nak autoshow kat otoCity ..aku pon buat la bekup Plan ......
and
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan ini hasilnya....

ok tak korang rasa?

Friday, October 15, 2010

:: Kronologi Selepas 60 jam ...::










Trying to BROKE my sempadan RASA TAK NAK call dia….try to call

1st time : Not available


2nd time : Not Available

3rd Time : Not available……

Lepas tu dah tak call dah macam tak bagi call je..hurmmmmmmmm~

-1022-



-1046-

Aku mula TENSION

-1155-


Aku dah macam tak TAHAN sebenarnya……Rindukah ini?

-1207-

Aku rasa macam nak naik sewel dah nih....

-1217-

Apsal dia tak call lagik?


-1225-


Gdebak gedebuk jantung ni...apsal lak nih???

-1315-



Main fesBuk ...bertemankan member incik Pinky..sungguh baik Abam Pulis yang sorang ni Ya Allah...tetapkanlah hati ku ini..Amin~

-1330-
Bercakap ngan Ummi Buyong kat dalam ospis nih :

klau kita sebut mcmtu

dia rasa mcm kita hina dia

tp niat kita tak mcmtu

agaknya la dia terasa cenggitu...huuu

dah dua hari teak bercakap nih

bg masa dia lembutkan hati

dlm masa yg sama

tu la yg sya buat skang nih

sya pujukla

katala kita dah nak kawin

klau ada paa2 silap sya bgtau

haah makin nak kawen mcm2 ni jadik nih

dugaan3

biasala tu

slalu maintain he

*je

mkin nak dekat kawin mkin byk dugaan

sabar yer

jgn mcmtu

ni kali ni macam masak skit nhi

sabar la ni puan ummi wana

:D

yg penting sya pujuk dia slalu yer

br bahagia umah tangga

fuh3 berpeluh3 ni pujuk nih

hahahhaha

kang3 lepas3 solat ke mlm3 skit ke sya call la dia

dia nak bermanja2 la tu dgn sya

kang dia tgh sebuk3 buat kije tak besh lak kaco

hahahahha

sabo je la

nak memanja la sgt..... :P mmg tak sesway la ngan pompuan mcm sya nih

ahhahahah

gurau style kaso nihhaaaa

:P

sabar yer

tapi ai akan ikoot la cakap ummi wana ai nih

:D

teruskn memujuk

nasehat ibu ngandung nih

moga berjaya yer

marah2 syg tu

baiklahhh

trimas2

ciom skitttttt

muah3

hihihihi

muah

muah

muah

dah p la makan tu

kang bising lak dak techik dalam pusat wana tu.....

-1351-

Rasa macam nak muntah...kepala berat ..adekah aku patut TIDO?

-1429-

..Dan aku tetibe jadik kompius….hati berbelahbelahbahagi….hurm


-1430-
^
^
^

[gambaran aku yg dah agak separa sewel]

Rilexxx rilexxx dia baru masuk kije balik nih….tunggu je lagik kot3 dia nak call aku ke kang en?

-1555-

Aku j adik RILEX n COOL ngan tetibe

-1628-

Maseh COOL n STEADY sambil dengar belanjawan dan baca citer hantoo

-1700-

aku nak balik la~ walaupon aku sebenarnya maseh tak sure aku nak kene buat ape.....hurmmmmmmm


hihihi

badai asmara-sera

haruskah aku terus merayu padamu
haruskah aku taburi janji beribu
untuk menembusi tembok hati sanubari
ataupun aku hanya penanti

mengapa dikau meragui keikhlasan
setelah kuberi pengorbanan dan kesetiaan
aku jadi perindu pada istana madu
kini menjadi sangkar hempedu

mungkin ku pentafsir yang gagal mencari
pengertian cinta akhirnya melara

kau insan misteri penuh rasa cinta
ku lemas dalam arena meredah nestapa
sukarnya menguasai bahasa cinta kita
berilah kepastian sebuah cinta

bisakah siratan kata jadi penanda
dapatkah kecewaku menjadi harapan
marilah berganding mengharungi badai asmara
dunia dikecapi penuh bahagia

;;)

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...