Wednesday, February 24, 2010

:: Magic!!! ::

Cinta itu Magic!!
Percayalah!!!!!

Tuesday, February 23, 2010

:: Tentang Kamoo ::

Ku tak bisaAlign Right menebak
Ku tak bisa membaca
Tentang kamu
Tentang kamu Kau buat kubertanya
S’lalu dalam hatiku
Tentang kamu
Tentang kamu
Bagaimana bila akhirnya ku cinta kau
Dari kekuranganmu hingga lebihmu
Bagaimana bila semua benar terjadi
Mungkin inilah yang terindah Begitu banyak bintang
Seperti pertanyaanku
Tentang kamu
Tentang kamu

Monday, February 22, 2010

:: woot!! woot!!! ::

Put ya hands up!!!

woot!!
WOOT!!!!!!

Sunday, February 21, 2010

:: Secangkir Teh ... Sepotong Sandwic - Pt Last::

Aku pandang dia macam tak percaya. Dia tarik tangan aku. Duduk melepak kat planterbox.
"Kamu nampak saya macam tak serius?" Dita tanya
"Saya pernah rasa apa yang kamu rasa....mengharap dan tak dihargai...." katanya lagi
Dia ni orangnya tutur katanya sangatlah lembut. Kalau orang tak kenal mungkin orang ingat dia GAY.
Aku tak tau nak kata apa. Tapi hati aku bunga bunga......
Dia usap rambut aku.......
"InsyaAllah..saya akan jaga kamu..hargai kamu...saya akan jadi yang terbaik untuk kamu...." dia menyambung
Dia tarik tangan aku. Kiss tangan aku pulak.
Woooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!
"Sekarang kamu balik ok...kamu nak jalan jauh lagi nih. Jangan berlumba tau nanti....saya dah sampai rumah saya bagitau kamu ok....sayang kamu!" dia cuit pipi aku.
Sepanjang perjalanan aku balik ke kuala lumpur....aku diiringi oleh SMS SMS romantik...
Haihhhhhhhhhhhhh ape la naseb??
Dan tetibe lagu LUCKY berkumandang kat radio ape tah.....
Hoh?!!!

Saturday, February 20, 2010

:: Secangkir Teh ... Sepotong Sandwic - Pt 2 ::

"Kamu tak cam muka saya ke?" dia tanya lagi
"Erkkk.........." aku masih lagi rasa nak pengsan
Apa gurdian angel aku buat kat sini??? Apsal muka dia dalam gambar lain dari kat luar?
"Kamu lupa? Kamu tadi bagitau kat saya kamu kat mana? Saya risau ... saya tak nak kamu sorang sorang kat sini. Jadi saya datang la. Rumah saya 30minit je dari sini"
Aku masih lagi kaget sebab aku terlupa yang aku ada bagitau dia aku nak ke mana. Tak sangka pulak mamat berkacamata ni adalah Guardian Angel aku yang nampak SUPER NERD/GEEK dalam gambar tapi kat luar lain pulak!!!!!
"Saya belikan kamu sandwic..kamu belum makan kan??" Dia senyum.
"Kenapa kamu sanggup datang sini untuk saya?"
"erm.........................." dia diam. Muka dia merah. Dia pandang tempat lain.
"Kamu makan ye...nanti perut kamu masuk angin" dia tolak bungkusan sandwic tadi pada aku.
Lepas berHi-Tea ...
"saya nak bawak kamu jalan jalan. Tak kamu sedih sedih dah...kita pegi makan sundea ye...."
Aku diam. Sedang mentafsir apa yang sedang berlaku.
Petang itu angin dingin mula bertiup. Boleh tahan bendul lawak mamat nih. Aku akui aku happy sangat sangat!
Dia bawak aku jalan sana sini. Belikan aku itu ini.
Last last sampai malam kami berjalan jalan.
"Rasa macam tak nak bagi kamu balik je" katanya sambil mengiringi aku ke kereta aku
"Kenapa?"
"Ermmm.....tak de ape ape la....kamu tunggu sekejap ye.." dia berjalan menuju ke arah keretanya
"Ni untuk kamu...." dia menghulurkan sejambak bunga dan sebuah patung gebu hello kitty yang separa saiz aku.
Reaksi aku?? Mejerit la....apa lagi! Aku mana leh tengok hello kitty!!!!!
Dan oppsssss....aku terpeluk Incik Pinky (bak kata Vin) sebab aku terlampau xcited!
"Kamu tau....?? Saya suka kat kamu....." dia pandang aku
"Erm...."
"Saya sayang kat kamu lebih dari kamu tau.....dah lama saya simpan. Saya tak faham kenepa Mr Kitty kene buat kat kamu macam nih..look at you....you are a nice person.
Orang sepatutnya hargai kamu. Saya nak jaga kamu....boleh?"
Aku telan air liur berkali kali...
Apekah????




-Bersambung-

Friday, February 19, 2010

:: Secangkir Teh ... Sepotong Sandwic - Pt 1 ::

Hari itu indah ... tak sejuk manapon. Tapi bila skali skala angin bertiup terasa dingin juga. Indah bumi Tuhan. Hijau...sejuk mata memandang.
Rasa tenang seketika di sini. Hmm..aku dah banyak hari/minggu/bulan berfikir tentang hal yang satu ini. Infact aku tak berhenti berfikir sejak bulan 12 lagi!
Akhirnya aku buat keputusan untuk redha dan berserah sahaja pada takdir. Aku dah amik keputusan untuk end up the relationship with Mr Kitty for good.
Biar dia jadi kawan sahaja. Aku dah malas nak sakit hati lagi. Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Teh kelat kelat masam manis tu terus aku hirup. Berangan. Sambil berSMS dengan seseorang teman/sahabat. Aku suka sama dia sebab dia macam GURDIAN ANGEL aku!
Selalu bagi aku semangat. Selalu bagi aku sebab untuk lihat semua benda disatu sudut yang teramat positif!

"Errmmm...boleh saya duduk sini? Tempat lain dah penuh"
Terkebil kebil aku pandang mamat yang berkacamata itu. Aku senyum. Memanjangkan leher memandang sekitar aku.
"Have a sit..." aku senyum pada mamat yang berkacamata nih. DAP!!!!! hati macam kene renjatan elektrik sekejap.....erm......macam kenal!!!
Mamat tadi senyum. Terus pandang tempat lain dengan muka merah padamnya.
Aku buat tak tau.
"Hai....." katanya
Aku pandang dia dengan memek muka aku yang pelik.
"Hai..." aku balas
"Kamu tak kenal saya?"
"Heh?!!!!" aku buat memek muka lagi
"Kamu nih......." dia tunduk pandang meja
"Heh?!!!!" lagi skali memek muka pelik aku berbicara
"Saya la.........."
Aku diam......aku pandang dia....ermmmm SIAPA DIA NI????
"Nampak kereta tu????" dia menunding jari ke arah sebuah kereta
Aku pandang dia. Rasa macam nak pengsan!!!!!



-Bersambung-

Thursday, February 18, 2010

:: Senyum Sokmo ::

Macam kelakar lak kalao org yg selama ni jadik kaunter pengaduan tetap kita mengayat kita.
Hahahahahha rasa macam nak gelak golek golek....sebab tak sangka!!!!
Rasa macam semacam pulak dua tiga hari nih.......hmmmmmmm*senyumsokmo*

Wednesday, February 17, 2010

:: L O V E ::

"Love comes when you least expect it.."

Dulu....aku tak pernah percaya....sekarang aku dah percaya dah...korang lak bagaimana???

Tuesday, February 16, 2010

:: Si Merah Jambooo ::

sewaktu opst ini diterbitkan aku kemungkinan besar tiada di tanah lumpur....aku berada jauh diperantauan mencari ketenangan hati aku ni .......
semoga aku selamat pegi dan kembali.....
semoga aku akan lebeh tenang bila balik KL nanti...
semoga aku akan lebeh menghargai hidup aku.
semoga aku larat nak g kije esok kalau tak selammm aku MC!!! hahahahhahahaaa....
aku mungkin sedang berbaju bulu ketika ini menikmati pemandangan yang indah dengan angin sepoi sepoi bahasa menyapa wajahku...oh indahnya!!!

bersama sama aku seseorang sahabat yang banyak mendengar....kije dia dengar ke tanpa komplain apa apa selain dari memberikan jawapan yang POSITIF sahaja.....menikmati secangkir kopi/teh sambil berbicara soal kereta....wakakkakakakkak aku suka KERETA!!!! weweweweeeeeeeee~

Trimas buat incik merah jambu yang membelanja aku kali ini. trimas jugak kerana telah mencadangkan percutian yang tak berapa nak dirancang ini. trimas jugak kerana sentiasa nasehatkan aku supaya tidak berlumba....cocok mencocok kereta tebo yang lain ataupon ferari cik puan CTNs tuh....trimas jugak kerana selalu ingatkan aku...aku seorang perempuan...bukan lelaki. Trimas jugak kerana telah selalu bersusah payah menghabiskan kredit serta menaikkan bil tepon ospis kerana aku ske kaco kamoo di mespes!! Trimas jugak kerana telah menompangkan aku dengan kereta merah jamboo kamoo seperti kamoo yang jamboo bersama jamboo jamboo dari tapah road. Nanti fotoshoot jangan lupa jadikkan aku modelnya ye!!! Trimas sekali lagi kerana ingatkan aku bahawasanya memandu selaju 180km/j boleh membawa maut kerana semata mata sakit hati dan tercabar ade jantan keberet yang kerek nak berlumbaa ngan aku. Trimas juga kerana selalu faham dan buat buat faham. Trimas sekali lagi....heeeeeeeeeeeeee~

Monday, February 15, 2010

:: Aku benggang ::

...aku baru habis penat dari kes pengkendurian Mr n Mrs Zax!! Tahniah..dengan sekali lafaz...semua settle...ekeekekekkeke....aku telah menenterprem kat kenduri kawen derang secara vass..sampaikan mak andam jeles tengok baju aku....sebab baju aku lagi meriah dari pengantin!! OPPsSSSSSSSSS sooooooooooooryyyyyyyyy!!!

dah la fotographer tak de idea nak buat posing..nasib baik aku ada....tau tau je la aku nih.....sampai fotographer tegur "banyak betul idea awak' aku jwap "dah terbiasa" ... manataknya?? aku ske amik gambar la dodol!!!!!!

wakkakakakkaka.......

skang aku sebenarnya tengah panas ngan seseorang...siapa?? si DUDA..
aku tak ingat samada aku da citer kat korang ke idak...DUDA nih....adalah hasil rekemen...adik pompuan aku!!! Mak DUDA ni berkenan sangat ngan aku. INFACT the whole family ske sama aku.....dia ni je tak penah jumpa aku. Hari pertama ok ok je SMS..hari kedua pon ok ok je...aku ulang kali cakap kenal aku dulu...kenal aku dulu....dia lak ske paksa paksa aku..tanya if aku ni sanggup ke tak terima dia...leh tak jadik mak to anak anak dia..!! WTF???!!!!! Then lak...semalam dia tanya if kitaorg ni kawan or kapel?!! PALACHIP lu!!!!!! Aku suh dia rilexxxxxxxxxxx aku baru kenal kotttt jumap pon tak penah...nak kapel?!! Eh hallooooooo!!!!!
Kuat hari aku cakap dia ni takkan leh cope ngan aku...ye la aku kan agak hanky panky...hmmm.....mlm tadi dia sms aku tanya aku tak tido lagi ke?
Aku cakap la terus terang aku ngah melepak ngan kawan kawan aku.....aku nak test keta kawan aku yg baru pasang enjen L5...korang nak tau dia kata ape?? Dengan penuh nada tak puas hati dan poyo gila dia cakap cenggini "i know i wont waste ya time wiz knwing me n thn we juz broke up. better i let u know tat i really think tat we r not suitble. Coz i'm looking for sum1 who cn tking n be mom 2 my kid. i dun say what u did was wrong but u has 2 thnk b4 u make dcision to hv sum1. coz u hv change a lot of changes. i won 2 force u"

"sori n thank a lot 4 knwing u..send my regards 2 ur sis and parents....."

aku pon dah malas nak amik port....ye la apahal lak nak halang2 aku kuar ngan sape?? aku nyer dunia..aku punya hal...aku dah kata kenal aku dulu.....aku nak tgk ko leh cope tak ngan aku n life n dunia aku??? nampak gayanya....dia tak leh nak terima aku dan life aku serta kawan kawan aku..sorry to say la kan?!!!! wakkakakakka u can go to hell!!!
pagi pagi buta tadi dia sms....aku ngat dah LAST WORD
dia pon ckap nih...

"Awak marah saya ke?? :-( sori klu saya ganggu awak....saya ada benda nak cakap ngan awak....klu awak sudi...nk ckp ngan sata..bls msg saya k"

dan aku tak balas....n aku tak angkat call..lepas tu dia hantar lagi sms

"Mmm...betul nyer marah nih?? Sori saya xde niat nak permaiankan awak...saya mintak maaf. Klu saya nak permainkan awak...dari dulu saya xkan msg awak. Untuk apa saya buat mcm tu????"

dan aku pon tak balas........hahahahhaha MALAS!

Saturday, February 13, 2010

:: Selamat Pengantin Baru ::

TAHNIAH!!!!!
Buat Mr Z dan Mrs Y yang telah selamat diijabkabulkan pada jam 1000 tadi. Buat anak cepat cepat....aku ske tugasan babysitter time melepak lepak nih (sebab aku tak de anak lagik)

tatkala ini aku sedang mengHOSTkan majlis resepsi 1Malaysia mereka yang penuh gilang gemilang.

maafkan aku kawan kawan gang gang kereta aku dan yg lain lain sebab bila korang ajak aku konvoi skali aku asyik elak....bukan tak nak tapi aku ada tugasan. Tapi aku tak nak kecoh kecoh ngan korang...malas...nak low profile. aku tau korang mesti merajuk ngan aku. Tapi aku terpaksa dari mengelakkan orang cakap slash mengata aku GILA GLEMER dan sebagainya. Bukan aku nak tapi orang dah offer.....

Maka bermulah tugasan part time aku yang baru untuk 2010 ..aku bukan lagi penyanyi sambilan di kenduri kendara orang...tapi aku skang adh jadik HOST dan DJ!!!! Syukur........(untuk kenduri sendiri tah bila tah...sebuk je kat kenduri orang!!)

so let's rawk the party~~!!! (maaf tiada lagu trance/house music atau rnB kali ini...hanya alunan gamelan yang indah sahaja....trimas!!!)

Friday, February 12, 2010

:: Bangsat! ::

bangsat betul!!!

pagi pagi dah buat aku mencaroot sepanjang jalan dari Gombak sampai Bangsar..macam sial!!
amenda derang ni bawak keta macam gampang semuanya!!! babi betul....apahal tah kaloot sangat!! dari taxi hwc 8876 yang telah terkene jeritan caroot aku kerana tetibe menghimpit aku dari lorong kanan dan terus memancung kereta hadapan aku tanpa bagi signal menuju ke arah KL sentral!! sial punya taxi driver!!!! LPKP jugak macam sial bila setiap kali aku anta aduan tak pernah go through .. LAGI BAIK tak yah buat STIKER aduan tampal kat bontot taxi tu! tampat kat bontot korang yg buat sistem tu je senang!! Pantat!!!! (aku memang tengah marah sangat sangat!!!!!)

Lepas tu pulak....macam cibai pemandu spectra 5 kaler biru....babi tonyok betul!! ape?!! keta keta mahal macam keta ko memang tak dilengkapi dengan lampoo signal ke ape?? segangster gangster aku bawak kereta...aku tau bagi signal tau!!!! Aku memang sumpah la mamat spectra 5 tu!!! setan..!!!! memula pancung aku....lepas tu masuk lorong asal balik...lepas tu pancung tetibe...terus g lorong kiri skalik dari lorong satu ke lorong 4 tanpa signal!!! SIAL la ko!!!!!

Kemudian..datang pulak..VIVA palat..yg nak buat palat dengan aku dari lorong kanan jugak!! Macam cilake ko redah masuk lorong aku...TAK DE signal jugak!!!! lepas tu dok intai intai kereta aku guna rareview mirror ko kan?? aku ramm kereta aku....dok sebelah kereta dia...aku jerit!!! "apa pandang pandang?!!!! keta ko tak de signal ke?!!!! ape ko tengok?!! ni L7 la bangsat!!!!"
tercenggang mamat tu kejap...terkejut agaknya...aku tengah marah!!! Harus la aku marah!!!

Memandu secara merbahaya tapi hati hati ok lagik...ini tak...dah la bahaya ... tak hati2 lak tu....!! time peak hours!!! terrer sangat ke??? memang tak la............

ni lagi satu...MyVi Kelabu area gombak....ko tunggu aku carik kereta ko!!!!!!!!!! GrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRRRRR!!!!!!









dah la mespes...facebook...IM semua dah kene blok kat ospis nih....lagi buat aku MAAAAAAAAAAAAAAAAARAHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!

Thursday, February 11, 2010

:: Jekpott ::

Tadi aku nampak MR Kitty online kat mespes dia. Aku dengan rajinnya pon send la msg kat dia....rindu la konon. Siap update status cakap rindu la bagai!!!

Tak sangka pulak Mr Kitty balas. Dia mana penah balas msg aku kat mespes tu!!! Uik.....terkejoot mak cik!! Awwwww.........dia cakap "Kenapa kelam kabot naik bot nih? Rilex boleh tak? Orang kat Cheras la...mana ada orang balik Somban..."
Aku jadik tak faham....adekah aku kene jekpott?????

Status aku juga telah dikomen oleh Mr Kitty "Rindu kat sape???" uikkkk selama nih ..ke main marah kalau aku buat status yg ade kene mengene ngan dia...konon nanti market JATUH la ape la....tup tup dia lak komen status aku!!!!

Aku tak puas hati...aku call la dia.
Ak tanya.....rupanya :

Mr Kitty : Saya saje je cakap macam tu semalam...nak tengok reaksi awak cenggane....awak rilex je ok...



FINE!!!!! Belom april fool aku dah kene JEKPOTT!!!

Wednesday, February 10, 2010

:: Pergi ::

Sambil mendengar irama ini ....



Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..


10.02.2010 ...
Mr Kitty kembali ke tempat asalnya - Seremban!
Bermula di satu tengahari yang panas terik.....aku terima satu khidmat pesanan ringkas.
"Orang tengah packing barang...orang nak balik seremban"

Aku tak terkejut sangat. Tak tau kenapa. Mungkin dah agak dah kot....sebab dalam dua tiga hari ni. Hari asyik cakap benda yang sama.
"Kalau cenggitu nanti sebelom awak balik sana kita jumpa dulu. Boleh?" - kata aku

"Tak pe la....susahkan awak je. Saya dah nak balik nih...."

Aku dengan selamba macam tak de perasaan jawap : OK..jalan leklok..nanti apa apa bagitau k...Mish u.
Dia jawap : Me too

So maka dengan ini secara rasminya. Aku bebas berkeliaran di kota metropolitan ini...tanpa pengawasan...sekali lagi!
wakakakkakakakkakaka....

deep down inside aku rindu kat Mr Kitty. But kalau ini yang terbaik untuk kitaorang berdua. Untuk mengelakan kitaorang dari bergaduh gaduhan setiap hari.
Aku terima aje. Rilexxxxx sudah.......kan????

Tuesday, February 9, 2010

:: Game ::

Pernah tak korang terfikir atau ada pengalaman...atau dengan pengalaman kawan kawan korang..spesis yg asyik kene game (macam aku). Korang rasa ape? Kesian? Marah? Tak tau nak cakap ape? Peneng?

Monday, February 8, 2010

:: Semalam..Kelmarin dan Dulu Kelmarin ::


Semalam : Mr Kitty telah melatah lalu menjerit pada pehak penganjur 'MANA HADIAH AKU?!!!!'

Kelmarin : kami telah bergaduh besar .. sampai aku jerit2 luahkan perasaan

Dulu Kelmarin : Kepala aku terhantuk kat windscreen

Thursday, February 4, 2010

:: Kosong ::



dua tiga hari ni tak de mood nak menulis.....hmm..
KOSONG




Tuesday, February 2, 2010

:: Selamat Bekerja!!! ::

Pertama tamanya aku nak ucapkan tahniah pada diri aku dan Mr Kitty yang berjaya menarik perhatian Q Haidar time otoshow kat dataran kelmarin. Aku punya penat hari sabtu n ahad...dua hari berturut turut berjemur!!!!! Akibat gila autoshow!!!!

Hari wilayah aku adalah normal. Aku tido sampai tengahari. Bagun terus call Mr Kitty tapi dia off hempom atas sebab aku tak tau tapi aku pikir negatif....!!!

Kawan aku yang sorang ni yang kami gelarkan sebagai Ayam telah berkelakuan pelik...asyik sms aku tanya aku dah bertunang ke tidak??? aku ada dengar gossip yang dia ni ske sama aku tapi dia tak nak bagitau ngan aku.... - satu tindakan yang bodoh!!!

Aku juga telah dingorat oleh seorang polis peronda pada malam sabtu lepas - di mana aku telah tidak berapa nak layan mamat nih sebab aku dapat hidu yg dia ni macam polis jahat!

Aku juga telah ada seorang mak kawan adik aku berkenan untuk kenenkan dengan anak dia yang berstatus duda anak satu yang namanya hampir sama dengan Mr Kitty.

Aku peneng apasal tah dok depan pc ospis ni rasa macam nak muntah..............
Selamat bekerja untuk diri aku..kita tunggu dan lihat apa jadik seterusnya....sekian!

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...